Fibres naturals
Les principals fibres naturals que faig servir són:
Lli: Fibra d'origen vegetal que s'obté de la planta del lli. Es caracteritza per ser una fibra forta, flexible, molt resistent i brillant que absorbeix la humitat i la transpiració. Tendeix a arrugar amb facilitat.
Cotó: Fibra d'origen vegetal, suau, elàstica i resistent amb alta capacitat per absorbir la humitat. És la fibra comunament més utilitzada i es caracteritza per arrugar amb facilitat.
Llana: Fibra natural suau i elàstica d'origen animal. Es caracteritza per la seva capacitat tèrmica per absorbir o evaporar l'aigua, en funció de la temperatura exterior, adaptant-se als canvis en la temperatura corporal.
Seda: Fibra suau i brillant que té el seu origen en el cuc de seda. És una fibra molt fina i resistent, capaç d'absorbir el 45% del seu pes en aigua, suau al tacte i té una lluentor característica.
Consells perquè els teus peces estiguin sempre impecables
- Renta per separat les peces blanques i de colors clars, de les peces de color o fosques.
- Els teixits naturals com la llana, el lli o la seda s'encongeixen a rentar-los a massa temperatura i es deformen al centrifugar o estendre de forma vertical. Es recomana rentar els teixits naturals en aigua tèbia i planxar-a baixa temperatura i del revés. Els texans han de rentar-se sempre del revés i no s'han de sobrepassar els 40ºC.
- La seda s'ha de rentar a mà, amb aigua freda, sense fregar ni retorçar, és a dir, sense forçar el rentat; per això és convenient no permetre que les peces s'embrutin molt, per tal de netejar-les sempre amb un rentat lleuger; això perllongarà la vida de la peça
- Les lleixius ataquen la seda.
- Planxar amb precaució, sense exercir molta pressió ni temps prolongats
- Es pot netejar en sec, amb qualsevol dissolvent, però amb precaució