Fibres naturals

Les principals fibres naturals que faig servir són:

Lli: Fibra d'origen vegetal que s'obté de la planta del lli. Es caracteritza per ser una fibra forta, flexible, molt resistent i brillant que absorbeix la humitat i la transpiració. Tendeix a arrugar amb facilitat.

Cotó: Fibra d'origen vegetal, suau, elàstica i resistent amb alta capacitat per absorbir la humitat. És la fibra comunament més utilitzada i es caracteritza per arrugar amb facilitat.

Llana: Fibra natural suau i elàstica d'origen animal. Es caracteritza per la seva capacitat tèrmica per absorbir o evaporar l'aigua, en funció de la temperatura exterior, adaptant-se als canvis en la temperatura corporal.

Seda: Fibra suau i brillant que té el seu origen en el cuc de seda. És una fibra molt fina i resistent, capaç d'absorbir el 45% del seu pes en aigua, suau al tacte i té una lluentor característica.


Consells perquè els teus peces estiguin sempre impecables

  • Renta per separat les peces blanques i de colors clars, de les peces de color o fosques.
  • Els teixits naturals com la llana, el lli o la seda s'encongeixen a rentar-los a massa temperatura i es deformen al centrifugar o estendre de forma vertical. Es recomana rentar els teixits naturals en aigua tèbia i planxar-a baixa temperatura i del revés. Els texans han de rentar-se sempre del revés i no s'han de sobrepassar els 40ºC.
  • La seda s'ha de rentar a mà, amb aigua freda, sense fregar ni retorçar, és a dir, sense forçar el rentat; per això és convenient no permetre que les peces s'embrutin molt, per tal de netejar-les sempre amb un rentat lleuger; això perllongarà la vida de la peça
  • Les lleixius ataquen la seda.
  • Planxar amb precaució, sense exercir molta pressió ni temps prolongats
  • Es pot netejar en sec, amb qualsevol dissolvent, però amb precaució

Product added to wishlist
Product added to compare.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar navegant, entenem que s'accepta la nostra Política de cookies. Política de cookies.