El treball del professor assistent de la UC Patrick Guerra amb arnes de seda va inspirar la seva recerca en les millors màscares per fer front a la pandèmia de COVID-19. Crèdit: Joseph Fuqua II/UC Creative

Amb equips de protecció personal encara en escassetat de subministrament, els investigadors de la Universitat de Cincinnati van examinar quins teixits domèstics comuns podrien funcionar millor com una coberta facial.

Al costat d'una màscara respiratòria o quirúrgica N95 d'un solús, UC va trobar que la millor alternativa podria ser feta per una petita eruga famolenca. Les màscares facials de seda són còmodes, transpirables i repel·leixen la humitat, que és un tret desitjable en la lluita contra un virus aerotransportat.

Potser el millor de tot, la seda conté propietats antimicrotonials naturals, antibacterianes i antivirals que podrien ajudar a protegir-se del virus, va dir Patrick Guerra, professor assistent de biologia al Col·legi d'Arts i Ciències de la UC.

Els estudis han demostrat que el coure, en particular, pot matar bacteris i virus en contacte. I aquí és on les petites erugues tenen la seva pròpia superpotència, va dir Guerra.

"El coure és la gran bogeria ara. La seda té coure en ell. Les arnes de seda domesticades mengen  fulles de morera. Incorporen coure de la seva dieta a la seda", va dir Guerra.

Molts proveïdors de salut porten una màscara quirúrgica en combinació amb un respirador N95. La cobertura exterior ajuda a perllongar la vida del respirador N95 mantenint-lo net. Guerra, la dona de la qual, Evelyn, és metge, va dir que la seda podria ser una opció especialment bona per a aquesta cobertura exterior, ja que funcionen de manera similar a les màscares quirúrgiques que són esquivades.